Houten meubelen

Meubels van sloophout

By - admin

Tips bij het uitkiezen van tuinmeubels

Bij het inrichten van uw tuin komt veel kijken. Naast het kiezen van een gazon, bloemen, planten en bomen heeft u ook tuinmeubels nodig. Het uitkiezen van de perfecte tuinmeubels kan een hele opgave zijn. De meubels moeten passen bij uw tuin, stijl en naar wens zijn. Door het kiezen van de juiste meubels zult u namelijk graag gebruik maken van uw tuin, en dat is precies waar het voor bedoeld is. Veel frisse buitenlucht doet een mens erg goed.

Houd rekening met de beschikbare ruimte

Voordat u kunt beginnen met het uitkiezen van tuinmeubels is het verstandig om te bereken hoeveel ruimte u beschikbaar heeft. Denk na over de grootte van uw tuin en de ruimte van uw terras. Is er bijvoorbeeld voldoende harde ondergrond waar de meubels op kunnen staan. Als u een tuinset neer wilt zetten moet u bedenken dat u voldoende ruimte overhoudt om de stoelen naar achter te schuiven. Bovendien is het goed om te bedenken hoeveel mensen gebruik zullen maken van uw tuinmeubels. Als u graag de hele familie uitnodigt of vrienden over de vloer heeft, dan is een tuinset met veel stoelen een betere optie dan een set met slechts twee stoelen.

Maak een lijstje met tuinmeubels die u nodig heeft

Voordat u gaat shoppen is handig om een lijstje te maken met de meubels die u nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een tuinset, dit is een set inclusief een tafel en tuinstoelen. U heeft doorgaans keuze uit vaste tuinstoelen of verstelbare tuinstoelen waarbij u de rugleuning verder naar achter kunt plaatsen. Dit is ideaal als u graag even wil ontspannen, maar het zorgt er ook voor dat de stoelen minder robuust kunnen zijn. Zeker als u kinderen heeft die graag met verstelbare stoelen spelen.

Als u een zeer comfortabele set wil, dan is een loungeset een ideale oplossing. Dit is een mooie set met een lage bank en stoelen die u kunt voorzien van dikke kussens. Houd er wel rekening mee dat u de stoelen ‘s avonds naar binnen doet, zodat ze niet nat regenen en langer mooi blijven. Een loungeset is perfect om in te ontspannen onder het genot van een hapje en een drankje met vrienden. Wellicht waagt u een gokje via bet777.be of u gebruikt de set voor het spelen van spelletjes met het gezin. Als u krap zit met de ruimte dan kan een barset de perfecte keuze zijn, dit neemt minder plaats in beslag en ziet er toch fraai uit.

Het juiste materiaal kiezen

Bij het uitkiezen van het materiaal draait het er vooral om of u veel onderhoud niet erg vindt. Als u liever niet al te veel onderhoud heeft, dan zijn bepaalde materialen geen goede keuze voor u. Uw tuinmeubels staan namelijk met wind en weer buiten, ze moeten verschillende dingen verduren. Denk maar aan de volle zon, regen en hagel. Gelukkig zullen tuinmeubels van hoge kwaliteit normaliter goed bestand zijn tegen buiten gebruik.

Er zijn diverse materialen die u kunt gebruiken voor de tuin. Houten tuinmeubelen zijn een uitstekende keuze. Dit is namelijk een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Daarbij zijn de meubels doorgaans onderhoudsarm en het houten materiaal geeft een warme uitstraling. Metalen zoals roestvast staal en aluminium zijn tevens een optie, dit zijn erg sterke materialen die ook lang meegaan. Echter geven ze wel een geheel andere sfeer aan de tuin, omdat dit materiaal minder warm is dan hout. Steigerhout is overigens een ideaal materiaal voor in de tuin, omdat het heel goed buiten gebruikt kan worden. Daarnaast droogt het hout sneller op dan andere houtsoorten.