Houten meubelen

Meubels van sloophout

By - admin

Een lening afsluiten voor een veranda

Wil je geld lenen voor een veranda, dan gaat het vaak om een flink bedrag. Als je van je tuin een fijne plek wilt maken waar je het hele jaar door je tijd kunt doorbrengen dan vraagt dat nu eenmaal een flinke investering. Het gaat niet alleen om het aanleggen van een terras met overkapping, maar ook om de aankleding. Als je voldoende inkomsten hebt, dan kun je vaak zonder problemen een lening afsluiten om jouw droom van een mooie veranda werkelijkheid te laten worden.

Waar kan ik geld lenen voor een veranda?

Als je geld wilt lenen voor een veranda, dan is het allereerst belangrijk om na te gaan wat je verder nog aan leningen en schulden hebt. Als je al eerder geld leende en die lening is nog niet geheel afgelost, dan kun je eventueel overwegen om die lening over te sluiten. Op Overstappen.nl kun je heel gemakkelijk leningen vergelijken en als je wilt meteen overstappen naar een hogere lening. De voorwaarden zijn vaak gunstiger, omdat bijvoorbeeld de rente is gedaald.

Wanneer is het handig om een lening over te sluiten?

Als je een lening hebt met een relatief hoge rente en de rente is op dit moment lager, dan kan het zeker gunstig zijn om de lening over te sluiten. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je misschien een boete betaalt voor het vervroegd aflossen van je oude lening. Deze extra kosten moeten dan natuurlijk wel kunnen worden gecompenseerd door een lagere rente van je nieuwe lening. Een lening oversluiten heeft ook als voordeel dat je maar 1 aflossing hebt in plaats van dat je meerdere leningen moet aflossen als je opnieuw ergens geld voor wilt lenen, zoals wanneer je geld wilt lenen voor een veranda. Natuurlijk kun je ook geld lenen voor andere verbouwingen of renovaties aan je woning.

Bekijk of je de veranda via je hypotheek kunt financieren

Een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten als je een veranda wilt kopen is niet de meest gunstige financiering. Je kunt hiervoor beter de hypotheek op je huis laten verhogen. Dan kun je de rente en kosten namelijk aftrekken van de inkomstenbelasting. Maar dit is niet altijd mogelijk, het kan zijn dat je hypotheek al op het maximum staat. Dan kun je soms nog wel een persoonlijke lening afsluiten omdat je een dergelijke lening sneller moet aflossen en de kredietverstrekker zijn geld dus sneller weer terug ontvangt.

Let op: Het lenen van geld kost u geld. Lees eerst de financiële bijsluiter. Geld lenen doet u op eigen risico. Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.